Hoe verzend je veilig een plantenstekje via de post?

Leer hoe je veilig en effectief een plantenstekje via de post kunt verzenden met onze handige gids.

Ben jij een plantenliefhebber die graag plantenstekjes deelt met anderen, maar weet je niet zeker hoe je deze veilig via de post kunt verzenden? In deze blog post delen we een handig stappenplan voor het veilig en effectief verzenden van plantenstekjes via de post, zodat je jouw plantenliefde met anderen kunt delen en jouw collectie verder kunt uitbreiden.

Stap 1: Bereid je plantenstekje voor

Voordat je jouw plantenstekje verzendt, moet je ervoor zorgen dat het gezond is en stevig genoeg om de reis te maken. Kies een takje dat minstens vier tot vijf centimeter lang is en minstens één set bladeren heeft. Verwijder eventuele bloemen of bloemknoppen en laat alleen gezonde bladeren aan het takje zitten.

Stap 2: Verpak het stekje

Wikkel het stekje voorzichtig in vochtig keukenpapier of een vochtige doek. Plaats het stekje vervolgens in een plastic zakje en sluit deze goed af. Verpak het zakje in bubbelplastic om het stekje te beschermen tegen beschadiging tijdens het transport. Zet op het pakketje een label met "breekbaar" en "levende plant".

Stap 3: Verzend het pakketje

Kies voor een snelle verzendoptie, zoals een expressdienst, om ervoor te zorgen dat het plantenstekje niet te lang onderweg is. Verzend het pakketje op maandag of dinsdag om te voorkomen dat het tijdens het weekend in het postkantoor blijft liggen. Stuur het pakketje naar het juiste adres en zorg ervoor dat je het trackingnummer bijhoudt om het pakketje te volgen.

Wil je meer plantenstekjes verzenden en ruilen met andere plantenliefhebbers? Meld je dan aan bij Stekky, hét online ruilplatform voor plantenliefhebbers. Hier kun je jouw stekjes ruilen en jouw collectie verder uitbreiden. Maak nu een account aan op Stekky en ontdek hoe je jouw stekjes kunt delen met anderen.


Deel op