Stappenplan voor beginners: Hoe je planten kunt stekken

Leer hoe je planten kunt stekken en vermeerderen met ons stappenplan.

Als je geïnteresseerd bent in het vermeerderen van planten en het creëren van meer groen in je huis of tuin, is stekken een geweldige optie. Het is een eenvoudige en goedkope manier om nieuwe planten te krijgen en het kan zelfs een leuke hobby worden. In deze blog post zullen we je laten zien hoe je kunt beginnen met stekken van planten.

Stap 1: Kies de juiste plant om te stekken

Niet alle planten zijn geschikt om te stekken. Kies een plant die gezond is en goed groeit. Kies ook een plant die niet te groot is, want stekken van grote planten kunnen moeilijker zijn. Succulenten, zoals vetplanten, zijn bijvoorbeeld makkelijke planten om te stekken.

Stap 2: Bereid je stekken voor

Snijd een takje van de moederplant af met een scherp en schoon mes. Zorg ervoor dat het takje minstens één knoop heeft, dit is de plaats waar de wortels zullen groeien. Verwijder de bladeren van de onderste knoop om te voorkomen dat ze gaan rotten. Snijd ook eventuele bloemen of bloemknoppen af.

Stap 3: Plant de stekken

Vul een pot met potgrond en maak een gat met je vinger. Steek de stek in het gat en druk de grond voorzichtig aan. Geef de plant voldoende water en zet hem op een lichte, warme plek. Bedek de plant met een doorzichtige plastic zak om vocht vast te houden en de luchtvochtigheid te verhogen.

Het stekken van planten kan een leuke en belonende hobby zijn. Als je nog meer plantenstekjes wilt verzamelen, kun je lid worden van Stekky. Hier kun je jouw stekjes ruilen met andere plantenliefhebbers en jouw collectie verder uitbreiden. Maak nu een account aan op Stekky en ontdek hoe je jouw stekjes kunt delen met anderen.


Deel op